5 keer leuke activiteiten voor de kids aan de kersttafel.

Het kerstdiner is in zicht! Vaak zijn de kids het sneller zat aan tafel dan de volwassenen. En om nou niet meteen de ipad of de telefoon op tafel te hebben stopte wij deze leuke spelletjes in een kerstjasje. Zo blijven ze wat langer zitten en zijn ze leuk bezig voor of na het kerstdiner.

Ontwerp je eigen foute kersttrui. Wat heb je er voor nodig?

  • Papier
  • Stiften of kleurpotloden

Teken een trui op een papier en laat de kinderen hem versieren. Of laat ze zelf een foute kersttrui ontwerpen.

Zorg voor een groot vel papier of damast onder het bord van de kids. Leg wat stiften en stempels neer. Zo kunnen ze voor en na het eten een beetje kleuren, krabbelen en versieren.

Kamertje verhuur. Het wel bekende spel met de puntjes en de streepjes wat je tegen elkaar speelt. Zorg voor een vel papier en 2 kleuren stiften. Maak rijen met puntjes op het vel papier. Om de beurt mag je een streepje zetten tot 4 streepjes een hokje vormen. Degene die het hokje sluit mag het inkleuren. Wie heeft de meeste vakjes gevuld aan het einde van het spel.

Boter- kaas en eieren of 3 op een rij. Plak op de tafel met tape het spelveld. Zorg voor kerst attributen ( ballen-sterren-kerstkransjes-sneeuwvlokken etc). En zorg dat je als eerst 3 op een rij krijgt.

Een leuk kort spelletje als je even moet wachten op de volgende gang.

Wij vonden galgje niet zo passen bij de kerst. En maakte er kerstboompje van. De ene bedenkt een woord en de ander moet het raden. Heb je een letter goed dan komt die op de puntjes zit de letter niet in het woord dan teken je een stuk van de kerstboom. Heb je het woord geraden voordat de kerstboom compleet is dan heb je gewonnen!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen! En veel plezier aan het kerstdiner.

Opzoek voor nog lekkere gerechtjes voor de kids probeer dan Knakworst Kerstboompjes.

Volg jij ons al via Instagram? Hier verschijnen dagelijks nieuwe recepten!

Geef een reactie