5x Bladerdeeg met Kerst

Met Kerst wil je graag gezellig tafelen. Eten staat centraal. Maar je hebt ook zin om het gemakkelijk te maken voor jezelf en niet de hele tijd in de keuken te staan. Met deze bladerdeeg-tips heb je snel een feestelijk effect en veel kun je van te voren voorbereiden.

By Sonja

Bladerdeeg is toch wel een ideaal ingredient. Je kan het op zoveel manieren gebruiken. Zowel voor zoete als hartige recepten is het ideaal. Voor de kerst voeg ik ook vaak iets van bladerdeeg toe omdat het makkelijk is en het ziet er ook al snel uit. Bladerdeeg moet je eigenlijk altijd in huis hebben maar moet eerlijk bekennen dat ik het vaak vergeet. Als ik Meggie dan spreek zegt ze altijd “oooh ik heb nog wel 2 pakjes”.Dus ook ik zet hem steeds vaker op het boodschappenlijstje.Voor kerst maak ik dit jaar de kerststerren bij een soepje. Ik heb alweer zin om een keuken in de duiken voor het kerstdiner.

By Meggie

Ik zorg altijd dat ik een pakje bladerdeeg in huis heb! Kaaskoekjes zijn namelijk mijn favoriet! Van kinds af aan bak ik ze al. Maar je kunt er ook zoveel andere kanten mee op. Met bladerdeeg is altijd wel iets lekkers te maken zowel zoet als hartig. Met Kerst is bladerdeeg ook ontzettend geschikt. Je kunt het lekker voorbereiden en op het laatst nog even verwarmen in de oven. Op mijn kerstmenu is er dus altijd wel iets met bladerdeeg te vinden.

Paddenstoelensoep met Sterren

Klik op de foto voor het recept

Bladerdeeg kerstboompjes

Klik op de foto voor het recept

Zalm in Bladerdeeg

Klik op de foto voor het recept

Kippenragout in Kerstbakjes

Klik op de foto voor het recept

Knakworst Kerstboompjes

Klik op de foto voor het recept

Lees ook eens onze blog over 10x zonder stress richting het Kerstdiner.

Geef een reactie