10x een gezellige Sinterklaas intocht

Dit jaar is de intocht even anders dan normaal. Grote kans dat je met je kids vanaf de bank de intocht gaat bekijken met een zak pepernoten en een kop warme choc. Maar hoe leuk is het om met de kids nog wat simpele en makkelijke activiteiten te doen? Zo maak je de intocht toch een beetje extra gezellig!

By Sonja

Sinterklaas, ik houd er altijd wel van. Als juf ben je er vanaf dag 1 erg bij betrokken. We kijken dagelijks het Sinterklaasjournaal en hopen dat de goede Sint ons landje dit jaar weer kan vinden.Ik werk in een kleuterklas dus de magie is enorm. Komende 3 weken begeef ik mij in een ware pietenwereld. Met pietengym, schoenen zetten, de vraag of Sinterklaas wel zal komen dit en de spanning richting pakjes avond. Al zal die voor vele anders zijn dan dat ze gewend zijn.

Zelf vieren wij inmiddels geen pakjesavond meer thuis. Wat ik soms wel mis. De gezelligheid met elkaar, snoepgoed, kleine cadeautjes of een mooi gedicht had toch altijd wel iets.

By Meggie

Ik vind Sinterklaas vieren altijd superleuk om te doen! Misschien komt het ook wel door dat ik in het onderwijs werk. Het is jaarlijks toch een groot thema waar iedereen aan mee doet. Zelf sta ik niet meer voor de klas. Hierdoor mis ik de beleving wel wat meer van de kids. Dat is soms wel jammer. Het geeft meer gezelligheid in deze donkere maanden. Juist nu met Corona is het leuk om er een extra groot feestje van te maken.

10x een gezellige Sinterklaas activiteiten

1. Pepernoten bakken

Klik op de foto voor het recept

Dit makkelijke pepernoten recept heb je in een mum van tijd in elkaar gedraaid. Zo leuk om als een echte pepernotenpiet pepernoten te bakken!

2. Pepernoten Parcours

Teken een plattegrond hoe de kids door de woonkamer moeten lopen met een pepernoot op een lepel. Mogen ze over de bank lopen? Kunnen ze drie rondjes draaien? Wie lukt het om het hele parcours te lopen zonder de pepernoot te laten vallen?

3. Strooigoed Memorie

Pak 12 bekertjes en verzamel steeds 2x hetzelfde strooigoed. Leg ze onder de bekers even wisselen van plek en speel memorie. Wie heeft de meest goede combinaties? En als je kind van je wint, kun je altijd nog even balletje balletje doen ;-).

4. Mini Pepernoten Cheesecake

Klik op de foto voor het recept

Deze mini pepernoten cheesecake is no-bake. Leuk om samen met de kids te maken. Je moet namelijk pepernoten kruimelen en goed roeren! En dan alleen even opstijven in de koelkast. Wel zo makkelijk.

5. Pepernoten toren bouwen

Smelt een beetje chocolade of koop een zakje chocolade glazuur. Wie maakt de hoogste toren zonder dat hij valt?

6. Sinterklaas Movie Bowl

Koop popcorn, pretzels, strooigoed en munten. Doe alles in een kom en hup voor de buis. Dat wordt smikkelen tijdens het kijken of het de Sint dit jaar weer lukt om aan te komen.

7. Pepernoten Bonbons

Klik op de foto voor het recept

Deze heerlijke bonbons maak je met mars, honing en chocolade. En natuurlijk pepernoten! Leuk om samen met de kids te maken. Even een paar uurtjes koelen in de koelkast en klaar!

8. Pimp je Choco

Hoe leuk is het om je chocolademelk op te pimpen met speculaas, spekjes, taaitaai, stroopwafels, sprinkels noem het maar op. Zo wordt chocolademelk drinken nog meer een feestje!

9. Kleien met marsepein

Koop wat gekleurd marsepein of kleur het zelf met wat kleurstof. Lekker kleien maar en daarna natuurlijk lekker opsnoepen.

10. Pepernotenreeks

Kies wat strooigoed uit en zorg dat je alles dubbel hebt. Leg een voorbeeld en laat hem kort zien aan de speler. Houd er een blaadje voor of leg er een doek op. Kan de speler nu dezelfde reeks maken?

Leuk dat je onze blog gelezen hebt! Ben je meer toe aan een borrel? Bekijk dan onze Sint Borrelplank.

Geef een reactie