5x stamppot in een ander jasje

Stamppotten…. een typisch Nederlandse maaltijd. Aardappelen en groente en dan prakken met wat melk of boter. Maar je kan met die groentes natuurlijk veel mee doen dan alleen maar in een stamppot verwerken! Wij doken de keuken in en maakte 5x stamppot maar dan toch een beetje anders.

By Sonja

Stamppotten is niet echt mijn ding. Alleen boerenkool en zuurkool vind ik echt heel lekker. En staat ook regelmatig bij mij op tafel. Maar alle andere stamppotten sla ik graag over. Dus toen we gingen brainstormen over deze blog vond ik t wel een leuke uitdaging om iets lekkers te maken van groentes die ik anders niet zo snel zou kiezen.

By Meggie

Een echte stamppotten fan was ik eigenlijk nooit maar de laatste jaren ben ik het wel meer gaan waarderen. Het liefst eet ik boerenkool, andijvie of spruitjes stamppot met een laagje kaas uit de oven. Kaas vind ik bij een stamppot sowieso lekkerder dan vlees of worst. Regelmatig eet ik er daarom een kaasschnitzel bij. En ja, dus ook zonder jus. Veel mensen zullen me voor gek verklaren want een kuiltje jus hoort er toch eigenlijk wel bij, hé?

Voor de blog hebben we de groenten op een andere manier gebruikt. Zo komt er nog meer afwisseling op tafel met deze koudere dagen.

Klik op de foto voor het recept
1. Prei aardappelsoep
Klik op de foto voor het recept
2. Hutspot rösti
Klik op de foto voor het recept
3. Boerenkool burger
Klik op de foto voor het recept

4. Hotdog met zuurkool

Klik op de foto voor het recept

5. Herfstsalade met pompoen en kool

Bekijk ook eens onze blog over 5x het lekkerste stoofpotje.

Geef een reactie