5x het lekkerste stoofpotje

Je kunt wel stellen dat de herfst begonnen is en wat is er dan lekkerder dan om een regenachtige vrije dag binnen te besteden met kaarsjes aan? Lekker gezellig! Dat betekent ook dat je wellicht meer tijd hebt om te koken en dus bijvoorbeeld een stoofpan op kunt zetten en dit langzaam te laten pruttelen tot een heerlijk gerecht. Het huis zal meteen ook heerlijk gaan ruiken. In deze blog lees je onze top 5!

By Sonja

Ja, we moeten er aan geloven de herfst is begonnen. Persoonlijk houd ik meer van de lente en de zomer. Maar omdat ik niet om de herfst heen kan probeer ik er ook het beste van te maken. Zodra ik thuis kom uit werk gaan de gordijnen dicht en de kaarsjes aan. En dan lekker, na een warme douche, met een huispak en kleedje op de bank. Het liefst met een goed glas rode wijn (al probeer ik dat wel tot het weekend te beperken).

Ik associeer de herfst toch altijd wel met appels en peren. Pompoen en kaasfondue. Rode wijn en Beaujolais. Noten, appeltaart en de geur van kaneel. Heerlijk om met deze ingrediƫnten te koken en te bakken. En dat maakt de herfst toch iets minder vervelend

By Meggie

Op de regen na vind ik de herfst geen vervelend seizoen. Tijd om meer aandacht te besteden aan het interieur van je huis, lang te koken en heerlijk te tafelen met een goed glas rode wijn na een frisse boswandeling. Zo’n stoofpotjes is dan echt geen gek idee. De kruidige geur van kaneel, rode wijn en laurier geeft je huis nog meer herfstsfeer. Wanneer je de stoofpot al vroeg opzet, kun je met z’n allen uitkijken naar het moment dat ie op tafel komt te staan. En dan gezellig smullen maar!

1. Italiaans Vega Stoofpotje

Klik op de foto voor het recept

Dit stoofpotje kun je heerlijk dippen met een stokbrood op ciabatta. Door het pruttelen komen de smaken van de verschillende groenten goed tot z’n recht.

2. Zalm Stoofpotje

Klik op de foto voor het recept

Dit stoofpotje is een topper voor een visliefhebber. Het heeft een rijke smaak door het visfond, de venkel en de citroen.

3. Stoofpotje Kip, Patat en Appelmoes

Klik op de foto voor het recept

Deze combinatie is natuurlijk een klassieker voor de kids. We weten ook zeker dat hij ook in deze uitvoering in de smaak zou vallen. Je kunt deze ook prima samen met de kinderen maken.

4. Snel Stoofpotje met Draadjesvlees

Klik op de foto voor het recept

Heb je geen tijd om de hele dag te stoven? Deze stoofpot heb je sneller voor elkaar!

5. Appel en Peerstoofje in Port

Klik op de foto voor het recept

Dit is een perfect nagerecht voor in de herfst. En zeker wanneer je visite krijgt. Je zet de pan op en pruttelen maar!

Nog geen genoeg inspiratie voor een herfstig gerecht? Kijk dan naar onze blog met 5x een gezond en een lekker, warm kopje soep.

Een gedachte over “5x het lekkerste stoofpotje

Geef een reactie