Is een Detox iets voor jou?

Is een detox wat voor jou? Wij vroegen ons dit ook af. Al een tijd lang waren wij geïnteresseerd in een detox. In onze omgeving kende we al verschillende mensen die het hadden aangedurfd. De ervaringen waren wisselend. Sommigen vonden het heel pittig, anderen kwamen er makkelijk doorheen. Wij waren heel benieuwd wat dit voor ons ging betekenen en hoe gezond en fit we ons mogelijk konden gaan voelen. We hadden het geluk dat Sapje ons een Detox aanbood! Er waren daar heel blij mee want Sapje besteed ontzettend veel aandacht aan de recepten. De sapjes zijn veelzijdig met super veel verschillende ingrediënten. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Motivatie voor de Detox

By Sonja

Al jaren heb ik vaak last van mijn buik en droge plekken op mijn huid. Na tig doktersbezoeken was ik het zat. Elke keer kreeg ik medicijnen, zalfjes of pillen. Dit zorgde steeds niet voor verschil. Langzamerhand ben ik mij meer gaan inlezen en heb ik hulp gezocht bij een orthomolucair arts. Het blijkt dat de vele klachten worden veroorzaakt door een probleem in mijn darmen. In overleg met mijn arts kon ik beginnen aan een detox! Het leek mij een perfecte manier om mijn darmen aan te pakken en te zorgen voor een grote reset.

By Meggie

Ik heb het geluk dat ik niet altijd extreem op mijn voeding hoef te letten. Natuurlijk zorg ik dat ik gezond eet en leef maar het is niet iets waar ik mij dagelijkse zorgen om hoef te maken. Het detoxen heb ik wel altijd interessant gevonden. Ik geloof erin dat je darmen veel vuil vasthouden en met een detox reset je dit. Vanwege mijn zwangerschap kon ik nu helaas niet mee doen aan de detox. Maar Sapje bood mij een uitstekend alternatief. Namelijk een sapjesbox met wel 400 gram groente en fruit per flesje. 24 dagen lang kon ik elke dag zo’n boost drinken. Als je benieuwd bent naar dit effect lees dan verder onder het stuk van Sonja. Deze “mildere” variant is namelijk goed voor iedereen!

Sapje zorgt ervoor dat je bijna geen omkijken hebt naar je bestelling. In een tijdvak ontvang je snel je doos vol sapjes thuis. Alles is diepgevroren zodat je kan beginnen wanneer jij wilt! Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte hebt in je vriezer!

Uitleg van de Detox

Bij de detox krijg je een uitgebreide handleiding en uitleg over hoe het in zijn werk gaat. De korte uitleg is eigenlijk dat je 9 dagen bezig bent met een detoxpakket van 3 dagen. Je begint namelijk 3 dagen van te voren met een ‘pre detox’ waarin je je suikers rustig afbouwt. Vervolgens start je de detox 3 dagen. Na deze dagen heb je de ‘after detox’. Dat betekent dus ook even geen koffie of wijn meer. Bij de uitleg ontvang je lekkere recepten die je de dagen voor en na je detox kan inzetten. Sonja koos het Pinksterweekend voor de daadwerkelijk detox. Dit omdat ze 3 dagen thuis zou zijn en goed in de gaten kon houden hoe haar lichaam reageerde.

“Ik vond het best spannend om eraan te beginnen! Ik wist immers niet wat ik kon verwachten.”

De start van de Detox

By Sonja

De eerste dag van de detox was begonnen! Ik had me goed ingelezen en wist dat ik drie dagen lang hetzelfde ritme qua sapjes aan moest houden. De start van de dag had dan ook de toepasselijk naam ‘Kick’. Dit sapje moet je aanvullen met kokend water en is gevuld met citroen, kurkuma, gember en zwarte peper. Het is een beetje een zurig sapje maar heel fris. Een prima start van de dag, vond ik. Dit gaf moed!

Het volgende sapje, genaamd Detox, was een echt groen sapje. Hierin zit onder andere spinazie, snijbiet, komkommer, groene paprika, peterselie, gember en zelfs zeewier! De komkommer en de bleekselderij overheerste voor mij op een positieve manier. Het is fris en prima te doen! Rond een uur of 10 mag je het derde sapje. Deze heet ‘Energie’. Dat belooft wat! Inmiddels had ik wel wat honger en kon ik de energie gebruiken. De paars/roze kleur was prachtig. Dit kwam voornamelijk door de rode biet. Een beetje huiverig was ik wel, want biet is namelijk echt niet mijn favoriet. Maar aangevuld met onder andere oranje wortel, appel, rode kool, paarse bataat ( we kenden het niet, maar het is een zoete aardappel), paarse boerenkool, gember en basilicum kon de smaak van biet wel eens meevallen. Uiteindelijk moet ik toch concluderen dat dit mijn minst favoriete was. Maar goed; grote slokken en het flesje is zo leeg! Het is immers voor een goed doel.

“Shotjes ken ik normaal vanuit de kroeg, maar de gezonde variant ging er ook gemakkelijk in!”

Vervolgens is het tijd voor een shotje! De ‘Pirify Shot’ is gemaakt van appel, komkommer en tarwegras. Dit ging mij prima af!

Inmiddels kon ik aan de ‘Recharge’ beginnen. Opnieuw een groen sapje van spinazie, boerenkool, komkommer, courgette, peer, citroen, romeinse sla, groene kool, paksoi, palmkool, chinese kool, peterselie, snijbiet, andijvie, raapsteel, zeekraal, munt. Het leek qua smaak wel een beetje op de ‘Detox’ vond ik. Het sap was dikker dus goed schudden, raad ik aan. Tijd voor het tweede shotje! Dit was een heftige genaamd ‘Immunity Shot’. Met onder andere gember, aloë vera, sinaasappel, ginseng en citroengras. Ik vond het een pittig shotje. Je voelt hem nog even doortrekken in je keel wanneer je hem drinkt.

“Het kauwen mis ik nu wel! Rauwe groente mag je wel eten. Dus wat snoepgroenten of een salade zonder dressing kan wel. Ik wilde mij zoveel mogelijk aan de sapjes houden maar wat eten kauwen was een fijne aanvulling.”

Het vijfde sapje van vandaag heet ‘Wild’. Een greep van waar dit sapje van gemaakt is; bleekselderij, brandnetel, paardenbloemblad en zelfs hennepblad en hennepolie. Spannende combi leek mij. Ik vond hem prima!

Cleanse Shot is de derde en laatste shot van de dag! Hier zit zoal peterselie, koriander, oregano, appel, rozemarijn, salie en munt in. Lekker groen, lekker stevig en goed om te shotten. Het laatste sapje is ‘Fuel’. Dit was een prima groene afsluiter. Inmiddels begint mijn lichaam langzaam te wennen aan het voornamelijk drinken.

“Elk uur mag je een sapje of een shotje. Honger heb ik eigenlijk alleen de eerste dag ervaren.”

De dag sluit je af met een soepje. En heel eerlijk; vanaf de middag kijk je hier wel naar uit! Lekker een fijn kopje warme soep. Je hebt de keuze uit 3 soepen die allemaal heerlijk vers en heel lekker waren. Voor het slapen gaan mag je een kop kamille thee. Deze thee wordt ook vers geleverd met daarbij een handig thee-dobbertje.

Mijn Detox ervaring

By Sonja

Mijn ervaringen na drie dagen detox zijn positief! Maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik het best pittig vond! Het niet eten/kauwen is best lastig, vooral wanneer mensen om je heen wel gewoon eten. Het is een beetje het ‘roze olifant effect’. Zeg dat je er niet aan moet denken en je denkt er des te meer aan. Meggie was zo lief om alle recepten te posten op onze site want ik zat soms met water in m’n mond naar die foto’s te kijken.

“Ik sliep die 3 nachten zo lekker!”

Ik vond 3 dagen ook wel echt genoeg. Natuurlijk stel je je daar ook op in. Op dag 1 ervaarde ik nog een hongergevoel. Maar op dag 2 was dit al minder. Ik was heel scherp en heb de hele dag achter de computer gezeten om rapporten te schrijven. Ik had een goede focus en de tijd vloog voorbij waardoor je ook minder aan eten dacht. Al snel mocht ik dan aan het volgende sapje. Ik had wel last van mijn buik. Waar ik de eerste dag meerdere toiletbezoeken had, leek het dag 2 juist verstopt te zitten. Ik heb ‘s avonds een lange strandwandeling gemaakt en ben op tijd naar bed gegaan. Dag 3 kwam alles los en was de buikpijn weg. De dag verliep vlot en ik ervaarde geen hongergevoel. 

“Ik ben nu 3 kilo kwijt. Mijn buik is ook niet meer opgezet. Dit is ook anderen opgevallen, ik kreeg al meerdere complimenten. En mijn huid ik ziet er met de dag beter worden. Ik merk dat ik veel minder trek heb dan voorheen.”

Na deze dagen kwam wel het besef dat ik zuiniger op mijn lijf moet zijn. Ik denk nu goed na voordat ik wat in mijn mond stop. Het voelt heel schoon en dat wil ik ook zo houden! Dus dat betekent alles met mate en daarbij heel veel water blijven drinken. Ik zou het iedereen willen aanraden om eens te doen. Ik geloof echt dat dit een goede reset is voor je lijf!

De Groentensapjesbox

By Meggie

Toen de box binnenkwam werd ik meteen enthousiast! Wat was de inhoud van de doos kleurrijk en mooi strak! Op elk flesje hangt een label met de samenstelling van het sapje. Mijn oog viel ook meteen op het flesje van Ron Blaauw en Jonnie Boer. Hoe cool is het dat deze topchefs speciaal voor Sapje een receptuur heeft bedacht! Mijn enthousiasme was hier definitief mee gewekt.

Ik besloot een eerste paar flesjes in de koelkast te ontdooien zodat ik de volgende dag direct kon beginnen met de gezonde sapjes. Zo’n 20 flesjes bewaarde ik in de vriezer en om de aantal dagen vulde ik m’n koelkast aan.

“Het dagelijk uitkiezen van zo’n gezond Sapje gaf een luxe gevoel!”

De volgende dag dronk ik mijn eerste sapje. Ik kon het niet laten om te beginnen met ‘Rons Sapje’! De combinatie van onder andere gele biet, rode kool, ananas, granaat appel en passievrucht spraken mij ook ontzettend aan. Ik wist dat ik geen zoet sapje hoefde te verwachten maar ik had wel de hoop dat ik het lekker vond! En dat vond ik! Een goed begin dus.

De sapjes die ik de volgende dagen dronk waren erg afwisselend. Ik probeerde ook de kleuren sapjes te verdelen over de week. De ingrediënten in de sapjes zijn erg variërend en sommige groenten of kruiden moest ik dan ook echt googelen. Zeker nu ik zwanger ben, wil ik weten wat ik eet of drink. Sommige ingrediënten waren minder goed voor zwangeren. Zoals Ginseng. Dat is een soort wortel van een Chinese plant. Die enkele sapjes heb ik aan mijn vriend gegeven. Hij werd trouwens ook heel enthousiast van die vitamine bommen! Voor Sonja zijn de sapjes met biet het minst lekker. Maar ik heb die juist liever dan die met bleekselderij. Al vond ik het echt geen afzien om de sapjes te drinken. Het geeft je echt een goed gevoel. Mijn favorieten waren ‘Sunny’, ‘Reboot’ en ‘Hydrate’. Een klein zoetje erin kan ik wel waarderen. Op een normale dag kom ik vaak niet toe aan de juiste hoeveelheid groenten. Met deze flesjes weet je zeker dat je goed zit! Je hebt namelijk al meer dan het benodigde binnen. Ontzettend fijn!

“Alle groenten die je nu nog eet, krijg je dus extra binnen!”

Ik kan me voorstellen dat je met een druk leven extra veel waarden hecht aan gezonde voeding. Tijd is dan meestal een belemmerende factor. Juist dan zijn deze sapjes dus super slim! De sapjes gaven mij een goed en gezond gevoel. Ook was mijn energielevel hoger en het stelde het “hongergevoel” wat uit. Mijn conclusie is dat het het geld zeker waard is en zal het dan ook zeker adviseren aan anderen.

Wil jij nou ook een detox of een groentensapjesbox proberen? Check de site van Sapje en bekijk alle mogelijkheden die Sapje biedt. Sapje heeft nu ook een boek uit! Reboot je Gezondheid is nu te bestellen.

Een gedachte over “Is een Detox iets voor jou?

Geef een reactie