5x lekker op de Gourmet!

Traditiegetrouw gourmetten met kerst? Met onze 5 tips serveer je ook eens wat anders dan alleen vlees of vis en zet je bijvoorbeeld ook wat leuks op tafel voor de vega’s onder ons!

By Sonja

Gourmetten was tot twee jaar geleden een terugkerend iets met kerst bij ons in de familie. Het is makkelijk, lekker, gezellig en met veel mensen aan tafel prima te organiseren.

De afgelopen jaren eten we met kerst hapjes en maakt iedereen iets voor een gang. Ook heel leuk! Vooral dat iedereen zijn best doet om iets lekkers op tafel te zetten om daar vervolgens met z’n allen van te genieten. Dit is voor mij toch wel het ultieme kerstgevoel.

In plaats van gourmetten ga ik ook regelmatig racletten. Ken je dat? Daarbij smelt je speciale raclette-kazen in een pannetje die je aankleedt met verschillende toppings. Vervolgens eet je het op een broodje. Heerlijk maar wel een behoorlijke calorieĆ«nbom! Maar goed met kerst mag dat, toch? šŸ˜‰

Nog een tip voor alle nare geurtjes in huis van de gourmet of raclet; zet een fles spiritus open neer in de woonkamer. Laat deze de hele nacht staan. De geur van al het lekkere eten is de volgende dag een stuk minder tot verdwenen!

By Meggie

Gourmetten met kerst hoort er toch wel een beetje bij! Bovendien ook best relaxed om dat Ć©Ć©n van de twee dagen te doen. Je staat natuurlijk een stuk minder lang in de keuken en kan gezellig mee tafelen met je gasten.

Ik haal altijd vlees bij de slager. Een stukje verantwoord maar ook veel lekkerder. In combinatie met veel groenten en wat speciale gerechtjes heb je een gevarieerd aanbod.

Wat ik ook altijd neerzet zijn stukjes banaan gerold in ontbijtspek. Een echte familieklassieker die niet kan ontbreken.

5x tips voor op de Gourmet + 1 kidstip

Klik op de foto voor het recept.

Mini Big Mac
Peer met Blauwe kaas
Gepofte aardappelBar
Halloumi spiesjes
Surf and Turf spiesjes
Kids spiesjes

Lees ook onze tips voor 10x Tips zonder stress richting het Kerstdiner.

Geef een reactie