10x Tips zonder stress richting het Kerstdiner

Kerst kan je zoveel stress opleveren! En dat is eigenlijk wel het laatste wat je wilt na een jaar hard werken. Met onze tips ga jij het Kerstdiner ontspannen tegemoet en heb je tijd over om jezelf lekker op te doffen en vooral te genieten van de gezelligheid.

Wat het allerbelangrijkste is, is het op tijd weten wat je gaat maken voor het kerstdiner! Als je dat weet kun je moeiteloos aan de slag met onze tips. Dus laat je de komende dagen lekker inspireren, kijk op Pinterest en houdt onze site in de gaten!

Maak een mix tussen gerechten die je vaker maakt en gerechten die nieuw voor je zijn. Op deze manier kun je met een gerust hart aan de slag en heb je meer aandacht voor je nieuwe kookuitdaging en ga daarbij niet voor hele moeilijke gerechten!

Kies ook een aantal gerechten die je kan voorbereiden. Een toetje is daar bijvoorbeeld ideaal voor! Aan het einde van je diner met een keuken vol afwas, wil je niets liever dan snel klaar zijn met het dessert. Maar ook een stoofschotel, een compote of een saus zijn prima een dag van te voren te bereiden. Het is heerlijk, als je tijdens je diner, niet nog uren in de keuken moet staan.

Tip 1: Het Boodschappenlijstje

Oké, dit klinkt misschien een beetje snel maar echt het werkt! Schrijf alles geordend op in categorieën zoals groente, kruiden, zuivel, drank. Met een markeerstift kun je lang houdbare artikelen alvast kopen en afvinken. Zet alles in een kratje zodat je op de dag zelf niet alles opnieuw hoeft te verzamelen.

Tip 2. Slijterij

Als je weet wat je gaat eten, kun je ook alvast naar de slijterij gaan om bijpassende wijntjes te scoren! Dat scheelt een enorme wachtrij op de dag voor Kerstmis.

Tip 3. Bestel je boodschappen online

Bestel jij wel eens online boodschappen? Met Kerst is dit ideaal! Dan hoef je alleen nog maar voor de last minute producten door een overvolle supermarkt! Wij zeggen: doen!

Tip 4. Slager en visboer

Zodra het kan, zorg je ervoor dat jij je bestelling doet bij je plaatselijke slager en visboer. Pfiew, dat kan dan ook weer van je lijstje!

Tip 5. Serviesgoed

Controleer of je bestek nog compleet is en of er geen sjieke bordjes of glazen gesneuveld zijn het afgelopen jaar. Bedenk welk servies je nodig hebt voor welke gang en kijk of je voldoende in huis hebt voor al je gasten. Poets je glazen en bestek alvast op. Dat scheelt een precies werkje op de dag zelf.

Tip 6. De Kersttafel

Ben jij er al uit hoe jij je Kersttafel gaat decoreren dit jaar? Ga je voor traditioneel rood, sjiek goud of ga je voor een out of the box thema? Laat je lekker inspireren en ga langs de Action of een andere budgetstore. Denk ook eens aan Christmas Crackers. Die zorgen voor een leuk momentje tijdens het diner. Koop alles wat je nodig hebt en bewaar het bij elkaar in een tas.

Tip 7. Tafelindeling en het menu

Een tafelindeling lijkt misschien wat overdreven. Vooral als je met familie eet. Toch kan het ook een welkom gevoel geven wanneer je naam mooi bij het couvert staat. Zo heb je ook geen ongemakkelijk momenten bij het aanschuiven. Bedenk ook of je een menukaartje wilt neerleggen en maak daar net als de tafelindeling een naamkaartjes aan vast.

Tip 8. Servetten en het tafellaken

Servetten spelen een belangrijke rol bij de uitstraling van de Kersttafel. Vouw jij ze dit jaar sjiek op? En strijk jij je tafellaken? Doe dit dan ook alvast de komende dagen!

Tip 9. Het huishouden

Niks vervelender als je nog wasjes moet draaien op de dag zelf. Zorg er dus voor dat al je hand-, thee- en vaatdoeken op tijd hebt gewassen en ze binnen handbereik liggen. Denk er ook aan om de dag van te voren de wc schoon te maken en af te stoffen. Dan is je huis spic en span voordat de gasten komen.

Tip 10. Orden je keuken en koelkast

Zorg voor ruimte in je keuken. Alles wat overbodig is of over de datum moet uit de keuken en de koelkast. Zo creëer je voldoende plek voor je boodschappen en gerechtjes die gekoeld moeten blijven.

Als je deze tips volgt, heb jij alle tijd om de keuken in te duiken en sta je straks relaxed achter de pannen met een kerstmuziekje aan!

Succes en wij wensen jou een zalig Kerstfeest!