5x een gezond en een lekker, warm kopje soep

Doordeweeks of voor in het weekend… Een verwarmend kopje soep is altijd een goed idee! Een goed gevulde maaltijdsoep als avondeten of een lichtere variant als voorgerecht of lunch. Samen met lekkere broodjes is een verwarmend kopje soep natuurlijk ideaal om de herfst of winter door te komen.

By Sonja

Regelmatig maak ik een grote pan soep. Dan eet ik het de avond zelf en maak ik bakjes voor mee naar werk voor lunch. Even op werk in de magnetron en je hebt een lekkere, warme en vooral gezonde maaltijd. Ook gaan er vaak bakjes de vriezer in. Voor als ik een avond geen tijd heb om uitgebreid te koken is een soepie met een broodje snel klaar.

Soep is ideaal om veel vitamine en vezels binnen te krijgen omdat je er zoveel groente in doet.

Zelf bouillon maken doe ik ook wel eens met stukken runderbeen en veel groenteresten. Dit bewaar ik dan in de vriezer en gebruik ik wanneer ik opnieuw soep maak. Maar ik gebruik ook vaak bouillonblokje dit is veel makkelijker en sneller en ideaal voor een snelle, makkelijke soep.

By Meggie

Soep eet ik het liefst op zondag. Vaak is het lekker makkelijk en krijg je toch heel veel vitamientjes binnen. Zelf eet ik het liefst glad gepureerde soep zonder stukjes of zonder balletjes. De pure smaken van de groenten en kruiden komen wat mij betreft dan het beste uit. Lekker met een stokbroodje er naast of natuurlijk soepstengels! Heel soms maak ik het kopje soep nog lekkerder door de soep in te schenken, een plakje bladerdeeg op de kop te leggen, in te smeren met ei en bestrooien met zout en hup de warme oven in. 10 minuutjes wachten en de soep heeft een heerlijk krokant dakje. Comfort food ten top! Heerlijk!

Pittige tomaat paprika soep

Paddenstoelensoep
Mediteraanse soep
Pompoensoep
Japanse Ramensoep

Volg jij ons al via Instagram? Hier verschijnen dagelijks nieuwe recepten!

Een gedachte over “5x een gezond en een lekker, warm kopje soep

Geef een reactie