5x vis recepten

Vis is super gezond! Toch heeft vis een uitgesproken smaak en zijn er veel mensen die er helaas niet van houden. Wij zijn dol op vis. En geven je daarom deze week inspiratie voor 5 heerlijke visrecepten.

By Sonja

Ik houd van vis. En eigenlijk bijna alle soorten. Haring is niet zo aan mij besteed. En mosselen waren ook niet echt mijn ding. Maar daar is verandering ingekomen. Het schijnt dat je ze na 9x lekker gaat vinden en die uitdaging ben ik aan gegaan.

De eerste , tweede en derde keer was het echt of ik een slok zeewater nam en begreep niet wat mensen er lekker aan vonden. Maar de keren erop werd het steeds beter en begon ik mij er zelfs op te verheugen om ze weer te gaan eten. Ik kan nu wel zeggen dat ik ze lekker vind. Wie had dat gedacht? Ik ben blij dat ik heb doorgezet!

By Meggie

Vis is echt mijn ding! Ik bestel het vaak nog liever dan vlees. Ik lust ook bijna alles in de viswinkel. Eigenlijk ben ik alleen wat huiverig voor zoetwatervissen. Paling en makreel zijn niet perse mijn favoriet. En haring lust ik eigenlijk helemaal niet. Wel ben ik fan van een haringparty maar dat heeft meer een andere reden, haha.

Schelp en schaaldieren lust ik ook heel graag. Zo een hele schaal met allemaal zeevrachten en vis ziet er altijd zo mooi uit! Het openbreken van de kreeft en krab vind ik stiekem wel wat minder leuk. Ineens heb je dan echt door dat je een dier eet met poten. Wel merk je meteen verschil! Het is supervers!

Thuis gebruik ik vaak garnalen, zalm, witvis en vongole in gerechten. Heerlijk met een wijntje ernaast. Dat is toch ultiem genieten?

Thaise viskoekjes
Garnalen cocktail met grapefruit
Italiaanse vis uit de oven
Bloemkoolrijst met zalmmoot
Calamaris salade

Geef een reactie