5x traktaties voor een Happy Birthday

Wist jij dat er in de maand september de meeste mensen jarig zijn op de wereld? En wie jarig is trakteert! Wij zien in de klas veel traktaties voorbij komen. Soms super creatief, heel veel of heel gezond.

Als ouder heb je vaak genoeg aan je hoofd; verjaardagscadeaus, versiering, een partijtje en dus ook die traktatie. Liever neemt ie niet teveel tijd in beslag. Wij geven jou vandaag een beetje ‘traktatie inspiratie’! Met onze top 5 heb je snel een leuk effect zodat je er geen uren aan kwijt bent! Deze juffen weten tenslotte wel wat leuk is ;-).

By Sonja

Jarig zijn…. ik ben er dol op! Niet het feit dat ik ouder word, hoor. Nu ik boven de 30 ben gaat dat veel te snel! Maar wel het feestje wat erbij hoort. Traktaties maak ik eigenlijk nooit. Maar op mijn werk zie ik er vele voorbij komen. Soms super origineel, dat is toch wel erg leuk.

Op scholen en kinderdagverblijven willen ze de traktaties steeds gezonder. Wat ik aan de ene kant heel goed begrijp. Want ja, je hebt al snel 25 traktaties in een jaar. Aan de andere kant hoort er bij een feestje wel wat lekkers en vaak is dat ZOET.

Ik werk op een school met 800 leerlingen. Daar is dus bijna elke dag iemand jarig. Ik heb een trommel waar ik alle juffentraktaties in bewaar. Die gaan mee naar huis of deel ik uit. Want als ik alles zou opeten dan zou ik geen broek meer passen.

By Meggie

Jarig zijn is natuurlijk superleuk! Zeker wanneer je kind bent natuurlijk. Als juf weet ik hoe bijzonder dit voor kinderen is en hoe lang sommige kinderen er naar uit kunnen kijken. De vraag; juf, wanneer ben ik jarig? hoor ik zo’n beetje 20 keer per week.

Als school stimuleer je natuurlijk gezonde traktaties. Maar van mij hoeft dat niet altijd hoor. Bij jarig zijn hoort toch iets lekkers? Zolang het maar een beetje in proporties is en als het even kan in combinatie met wat gezonds. Dan is het toch heel feestelijk en verantwoord?

Top 5 traktaties

Unicorn Hoorn

Draken popcorn
Soezen Ijsje

Kids sushi

Op een onbewoond eiland

Geef een reactie