5 x gerechten die goed zijn voor de portemonnee

De zomervakantie zit er voor ons beide op. En wat hebben we veel geld uitgegeven! Shoppen, uiteten, dagjes weg, borreltjes hier en daar en heel wat souvenirs (lees schoenen) uit Italië. Er komt maar geen eind aan de maand maar helaas wel aan ons salaris. Niet ideaal maar waarschijnlijk ook wel herkenbaar voor je? Wij vonden dat we moesten gaan besparen! Dus bedachten wij 5 gerechten die goed zijn voor je portemonnee én die niet onderdoen aan een heerlijk Bourgondische maaltijd!

By Sonja

De zomervakantie is voor mij een heerlijke tijd! En in het onderwijs heb ik 5 weken vrij en zit ik eigenlijk geen dag thuis. Maar alles wat je onderneemt kost gewoon geld en dan zie ik mijn banksaldo aardig zakken!

Shoppen is niet alleen in Italië mijn ding! Ik ben er dol op en ook op de sale. Maar ik mag van mezelf ook regelmatig een wat duurder kledingstuk kopen. Met schoenen doe ik dat helemaal vaker maar dan doe ik er ook een stuk langer mee.

Met verzorgingsproducten zoals, shampoo of bodylotion, let ik wel altijd op de prijzen. 1+1 is toch veel aantrekkelijker dan de volle mep betalen? Met de wekelijkse boodschappen ben ik vaak iets minder bewust met de prijzen bezig. Ik vind iets lekker of heb iets nodig en dan koop ik het.

De recepten die we bedachten waren overheerlijk en de kosten minimaal. Deze maand zal ik mezelf vaker uitdagen dit soort recepten te gaan maken. Het kan makkelijk heb ik gezien!

By Meggie

Ja, die vakantie kost altijd wat! Zeker zoals ik hem beleef. Als ik één dag geen geld uit heb gegeven is dat echt wel zeldzaam. Maar aan de uitjes die je maakt horen ook herinneringen en die neem je met je mee.

Gelukkig heb ik de luxe dat ik niet elk dubbeltje hoef om te draaien. Op mijn werk zie ik van dichtbij hoe dat soms ook anders kan. Dan krab ik mijzelf heus wel eens achter de oren als ik weer perse die Chanel lipgloss wil hebben of een achtste paar sleehakken…

Ook met levensmiddelen gaat er vaak van alles het karretje in. Sinds een paar maanden probeer ik wat ik koop ook echt te gebruiken. De verspilling in de westerse wereld is groot. En vroeger leverde ik hier een grote bijdrage aan. Tegenwoordig kies ik bewuster en probeer ik overgebleven ingrediënten te verwerken in nieuwe of andere recepten. Zo blijft het niet in de koelkast liggen en eet ik uiteindelijk meer vitamientjes.

Budget-koken is voor mij niet zo voor de hand liggend. Ik ben vaak toch wel van een snufje van dit, een takje verse kruiden en of een extraatje voor erbij. Ik geloof er ook niet in dat je met bijvoorbeeld 5 ingrediënten, inclusief gedroogde kruiden, een heerlijk smaakvolle maaltijd kan maken. Wij hebben daarom gekeken naar hoe we andere “goedkopere” ingrediënten kunnen gebruiken die wel zorgen voor onze waarden in een gerecht.

Top 5 gerechten die goed zijn voor je portemonnee

Zoete aardappel met Marokkaanse topping
Hotdog Griekse style
Tostada’s met Bonenpasta en Mexicaanse Topping (V)
Gnocchi met ham en doperwtjes
Bananenijs met dolce de leche

Geef een reactie