5x een Pakketje van de BBQ

Wat is het toch heerlijk als je ‘s avonds van de BBQ kan eten! Helemaal wanneer je het mag uitpakken als een cadeautje! Het lijkt wel magie zo’n pakketje. Alle ingrediënten erin doen, 10 minuten op de BBQ en vervolgens maak je het openen waardoor allemaal heerlijke geuren op je afkomen. De kookmethode “en papillotte” is natuurlijk niet nieuw. Vaak wordt er zalm of vis bereidt. Maar wij bedachten 5 andere pakketjes en één daarvan is zelfs een toetje! Zo is je zomeravond helemaal een feestje, toch?

By Sonja

Eten van de BBQ… ik ben er dol op met warm weer! In de vorige BBQ blog vertelde ik dat ik nog wel wat kon werken aan mijn BBQ-skills. Ik ben dus druk aan het experimenteren geslagen en heb zelfs een BBQ pan aangeschaft. Hierin kan ik de lekkerste gerechten in maken. Inmiddels krijg ik er steeds meer plezier in en feeling voor. Vlees en vis, verse groenten, en ook toetjes! Alles probeer ik!

Ik heb de BBQ ook een prominente plek gegeven in mijn tuin. De hele wand waar de BBQ tegenaan staat heb ik gepimpt. Verse kruidenpotjes, een mooi peper- en zoutstel en allemaal gezellige accessoires die ervoor zorgen dat er echt een soort buitenkeuken is ontstaan. Mijn zomer kan niet meer stuk!

By Meggie

Het leukst aan BBQ vind ik gerechtjes bedenken die je normaal op een andere manier eet. Met ‘En papillotte’ kan ik dus echt mijn lol op! Eerder deze zomer hadden wij al Patatjes van de BBQ met cheddar, bacon, zure room en bosuitjes. Dit was geïnspireerd op de Stuffed Patato. Nu maakte wij 5 andere pakketjes waarvan we er zelfs één voor het toetje hadden. Namelijk van een traditionele Schwarzwalder Kirsche taart! En als hij dan ook nog helemaal perfect smaakt, is er niks dat mij gelukkiger maakt! Het water loopt me nu al weer in de mond! Deze staat zeker op mijn favorietenlijstje!

Ik heb een kolen BBQ, zo’n grote van Borretti met van alles erop en eraan. Als voordeel natuurlijk dat je de echte rooksmaak aan het eten krijgt. Het nadeel is wel dat je hem niet zo gemakkelijk aankrijgt en dat je er een avondje voor uit moet trekken. Maar dat doe ik graag!

5x een pakketje van de BBQ

Klik op de foto’s voor de recepten van deze heerlijke pakketjes!

1. Chicken-Hawaï
2. Surf and Turf
3. Mexicaans Pakketje
4. Zoete aardappel met Feta

5. Schwarzwalder Kirche van de BBQ

Lees hier onze blog met 5 andere BBQ gerechten!

Geef een reactie