5 x een recept die je met kids kunt maken

In de meeste regio’s is de zomervakantie begonnen. En vanaf volgende week hebben alle scholen vakantie. Wij werken beide in het onderwijs en hebben dus ook 6 weken vakantie! ( niet helemaal maar we mogen niet klagen 😉 ). Nu is het weer nog niet perfect en horen wij ouders vaak zeggen; na 6 weken ik ben blij dat ze weer naar school mogen. Want ja, je moet natuurlijk in 6 weken wel voor veel en leuk entertainment zorgen! Dus hierbij 5 leuke recepten waarbij je samen met die kleine de keuken in kan en toch weer wat uurtjes leuk en lekker gevuld hebt!

By Sonja

Zes weken zomervakantie; ik vind het heerlijk! Uitslapen, afspreken met vriendinnen, op vakantie gaan en heel veel koken. Vooral veel vrijheid! Ik heb nog geen kinderen en snap dat het dan anders is. Want je moet ze toch een beetje vermaken.

Als kind gingen ik zelf vaak naar het zwembad. En tenten bouwen in de tuin. Koken deed ik thuis als kind niet veel eigenlijk. Ik mocht wel eens helpen met appelmoes maken. Maar meer dan appels schillen is dat natuurlijk niet.

Bij mijn oma ging ik wel eens taart of cake bakken. Daar koester ik warme herinneringen aan nu mijn oma er niet meer is. Maar koken is er bij mij niet met de paplepel ingegoten.

In de klas probeer ik kinderen wel iets van mijn passie voor koken over te brengen. Snoepgoed proeven met Sinterklaas, tapas met het thema Spanje. Appelmoes maken of pizza’s bakken. Ik geloof er namelijk in dat kinderen op jonge leeftijd met veel smaken in aanraking moeten komen. Je hoeft iets niet lekker te vinden maar je kan het altijd proberen. En sommige dingen moet je leren eten zoals olijven en oesters ( ik doe mijn best!).

Daarom promoten wij koken met kids! Als kinderen het zelf maken, vinden zij het ook leuk om zelf op te eten. En het proeven start natuurlijk al stiekem in de keuken.

By Meggie

Vakantie! Ja, wij hebben heel veel vakantie als juf! Maar elke vakantie is voor alle leerkrachten ook dik verdiend, hoor! Vooral de zomervakantie is natuurlijk superfijn! Lekker 5 weken genieten van het weer, gezelligheid en heel veel lekker eten!

Net als Sonja bak ik ook regelmatig met de kinderen uit mijn klas. Dat zijn natuurlijk wel wat makkelijkere dingen omdat je het doet met een grote groep kids. Maar dat neemt de pret niet weg! Ik vind het leuk om de kinderen bijvoorbeeld te laten zien dat je eiwit op kan kloppen en dat dit dan veranderd in schuim. Verwondering! En veel proeven tijdens het koken!

Ik bakte vroeger als kind veel met mijn moeder. De klassieke jaren 80/90 borrelhapjes als kaaskoekjes zijn nog steeds favoriet en super snel gemaakt! Ook dus heel leuk met kids ;-).

Wij hebben op de website onder onze recepten een kopje kids! Deze vullen wij regelmatig aan! Dus houd hem in de gaten!

Marshmallow Fluffy

Unicorn fudge
Disco koekjes
Pancake bar
Mini donuts

Geef een reactie