BBQ alarm!!! Deze top 5 moet je echt proberen op de BBQ!

Zodra het maar even lekker weer is in Nederland dan gaat de BBQ bij ons aan. De hoge temperaturen, de lange avonden, het buiten eten zorgt bij ons voor een echt vakantiegevoel in eigen land. Wij koken graag buiten. Soms met een kleine voorbereiding in de keuken maar dan zo snel mogelijk weer de tuin in! Zowel na het werk als in de weekenden genieten wij instens van het koken op deze manier.

By Sonja

Jaaa, ik ben dol op barbecuen en dan vooral het eten van de BBQ. Want ik moet eerlijk bekennen; meestal sta ik zelf niet achter die warme grill. Ik heb een BBQ op gas. Voorheen had ik er wel één op kolen maar ik vond dat ik hem te weinig aanstak. Dus toen ben ik overgegaan op gas. Het voordeel daarvan is dat je na werk hem even snel aanzet en je avond eten daar op bereid. Met z’n tweeën doe je dat toch net even sneller. En nu staat de BBQ hier regelmatig aan.

Toch vind ik BBQ-en wel een vak apart en moeten mijn skills daar nog wel wat in groeien. Vlees vind ik best lastig om te bereiden ook in de keuken. Ik ben daar een beetje ongeduldig voor. Of het gaat te snel of te langzaam. Vaak kies ik voor Rosevalt aardappeltjes met rozemarijn en heel veel gegrilde groente met tijm van de BBQ. Toen ik jonger was hield ik veel meer van vlees dan nu. Ik vind een stukje kip of biefstuk wel lekker van de BBQ. Maar lapjes en worstjes doe je mij geen plezier mee.

Wel ben ik dol op vis van de BBQ. Lekker een stukje zalm met dille en citroen of een spiesje met garnalen daar kan je mij echt heel blij mee maken.

Bij BBQ horen ook sausjes. Die maak ik altijd zelf. Vaak op basis van yoghurt of kwark. En soms half om half met mayo. Maar ik let hier wel altijd op.

Wat we ook vaak doen is pizza’s van de BBQ maken. Vaak doe ik dat als er vrienden komen. Ik maak het deeg al van te voren en iedereen kan zijn pizza beleggen naar eigen smaak. Vervolgens lekker op een pizzasteen bakken en smullen maar.

Met de hitte golf in zicht heb ik mijn weekplanning al gemaakt. En ik eet de hele week buiten. Lekker van de BBQ. Licht, gezond maar ook vooral heel lekker.

By Meggie

Op de BBQ geniet ik soms nog meer van de bijgerechten als van het vlees of de vis. Ik vind het heerlijk om gerechtjes te maken die je misschien niet zo heel snel op de BBQ zal verwachten en zie het een beetje als een uitdaging om steeds wat anders te bereiden.

Vlees en vis lust ik ook wel graag hoor. Het liefst wel vlees van de slager, natuurlijk. Dat is toch zoveel lekkerder dan uit de supermarkt. Dat kwaliteitsverschil blijft absurt groot. Met lekkere sausjes maak je je stukje vlees helemaal af. De vis vind ik het lekkerst als het papillotte (in een papiertje) bereidt is. Met verse kruiden en een schijfje citroen. Breng mij maar weg!

Maar mijn all time favorite zijn toch wel de gamba spiesjes! In een lekkere marinade met knoflook en pepertjes. Dat is pas echt genieten met een goed glas witte wijn.

Ik kijk uit naar de komende week. Elke dag buiten eten en zoveel mogelijk gerechtjes bedenken voor op de BBQ! Kom maar op!

Top 5 gerechten van de BBQ die je echt moet proberen!

1. Patatjes van de BBQ
2. Gegrilde uienringen
3. Portobello Caprese
4. Fluffy BBQ toetje
5. Gegrilde Ananas van de BBQ

2 gedachten over “BBQ alarm!!! Deze top 5 moet je echt proberen op de BBQ!

  1. Wat dacht je van een camembert op de bbq? Prik er teentjes knoflook in, takje rozemarijn en dan in het folie 10 minuten op de bbq.
    Na die 10 minuten de camembert kruiselings insnijden en er wat witte wijn overschenken…mmmm eet smakelijk 😊

Geef een reactie