TastyFood Some On Air!

Het leven zonder muziek? Of het leven zonder koken? Wij weten niet of we daar uit zouden komen… Muziek breng zoveel emotie en herinneringen met zich mee en speelt zo’n belangrijke rol in het leven. Benieuwd welke muziek ons doet lachen of huilen? En wat wij het liefst luisteren tijdens het koken en eten? Lees dan snel verder!

By Sonja

Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet naar luister. Zelfs in de badkamer staat een muziekbox dus onder de douche zing ik lekker mee! Al ben ik wel heel slecht in het onthouden van titels, artiesten en ook in de songteksten ben ik geen held ;). De Shazam app is een uitkomst! Die ik dus regelmatig inzet als ik denk; lekker nummer maar van wie? In de ochtend luister ik graag naar relaxte muziek. Vaak zet ik gewoon de radio aan zodat ik rustig wakker kan worden. In de auto naar werk zet ik meestal een afspeellijstje aan. Net in de mood waarin ik ben. “Rustig-wakker-worden” op maandag en “bijna-weekend-muziek” op de vrijdag! Ik houd onwijs van Anouk en kan hier echt van genieten in de auto. Maar ook Guus Meeuwis, Tino Martin en Ruben Annink staan tussen mijn favorieten. Als er vrienden komen eten zet ik een andere muziek aan. Soms rustige achtergrondmuziek maar regelmatig ook lekkere Nederlandse Hits. Het liefste luister ik naar Nederlandstalige muziek. Ik vind het gezellig. Nederlandse talige muziek is met de paplepel ingegoten. Vroeger verafschuwde ik het als er weer eens Hazes aan stond thuis. Maar nu kan ik echt genieten van de teksten. De momenten aan tafel met vrienden, lekker eten, goede wijn en en gezellige muziek zijn echt mijn favoriete avonden. Vaak gaat de muziek steeds een stukje harder en wordt er luidkeels meegezongen. Uren tafelen met soms zelfs een dansje in de woonkamer zijn onbetaalbaar en zo gezellig! Ook de “foute hits” en “guilty pleasure nummers” vind ik heerlijk op een zomeravond of feestje. De herinneringen die je hebt bij liedjes zijn er zoveel. Dit zorgt altijd voor mooie verhalen en veel gelach! Samen met Meggie heb ik ook een favoriet nummer. “Mijn vriend” van Tino Martin. Dit nummer gaat over een vriendschap die ook voor ons zo belangrijk is. Dit nummer kan echt zo binnen komen. Afgelopen week was ik met Meggie naar de Toppers en woensdag was ik naar Marco Borsato. Mooie concerten en echte feestjes! Lekker meezingen en dansen, geweldig! Meggie en ik ook regelmatig naar een kroeg met een zanger dit zorgt toch net even voor wat meer sfeer.

Wooow! Wij waren afgelopen vrijdag op de radio! Super spannend maar heel gaaf om in de Mark en Eric show op Radio Aalsmeer te vertellen over
Tasty Food SoMe! We namen lekkere hapjes mee en werden geïnterviewd over onze passie! Heb je het gemist…? Niet getreurd! We zijn terug te luisteren! Zie de link onderaan de blog.

By Meggie

Muziek is mijn leven! Of toch koken? Misschien is het gewoon mijn perfecte combinatie! Het liefst luister ik de hele dag muziek. Helaas kan ik dat niet op mijn werk doen maar zodra ik in de auto zit luister ik meteen naar de radio of luister ik op Spotify naar de nummers die mij op dat moment aanspreken. Het is meestal de tekst van een liedje dat mij raakt, vrolijk maakt of doet ontspannen op de loungebank in de tuin.

Tijdens het koken zet ik regelmatig mijn favoriete nummers op en luister ik het via koptelefoon. Lekker even de omgevingsgeluiden weg! Dan luister ik graag naar powervrouwen als Anouk en Beyoncé. Ik moet wel bekennen hij af en toe even af moet om te luisteren naar hoe dingen koken en bakken in de pan. Geluid is bij koken ook gewoon heel erg belangrijk.

Muziek geeft voor mij ook identiteit. Ik vraag vaak aan mensen; welke muziek vind je heel leuk? Of waar luister je op dit moment veel naar? Het zegt iets over hoe je bent en hoe je je voelt. Liedjes kunnen in een paar minuten omschrijven wat er in je omgaat.
Ik zelf luister naar heel veel verschillende soorten muziek. Ik houd van oude liedjes uit de jaren 60 en 70, top 40 nummers, R&B en ook rap kan ik wel waarderen op zijn tijd. Thuis luister ik toch wel vaak naar Indie/folk muziek. Gewoon lekker mellow en chill met een wijntje op de bank. Als we uit gaan, is het meestal volle bak gezellig Nederlandstalig. Lekker de kroeg in en meezingen is dan meestal het scenario.

Luister ons hier terug!

Meloen Caprese
Surinaamse Pasteitjes
Drie CookieDips

Geef een reactie