5 recepten om je zomer nog lekkerder te beginnen!

De zomer is in zicht en dat betekent lange zwoele avonden. Dan hebben wij minder zin om heel lang binnen in de keuken te staan. Van dit weer willen wij optimaal genieten! We steken regelmatig de BBQ aan, we eten op een terras, picknicken in het bos, op het water of lekker aan het strand. Onze eigen hapjes en drankjes meenemen doen we dan graag! Regelmatig gaan we lekker ‘s ochtends naar de supermarkt zodat we thuis meteen dingetjes kunnen voorbereiden. En daarna volop kunnen genieten van het heerlijke weer!

By Sonja

Als je aan mij vraagt van welke drie dingen ik intens gelukkig word, is dat de zon, vrienden, en lekker eten. De zomer is daarom ook mijn favoriete seizoen. Lange avonden in de tuin met de BBQ aan, naar het strand met een tas vol lekkere hapjes of op het water met een goed gevulde picknickmand. De lange avonden geven mij zoveel energie!

Ik vind het heerlijk om aan of op het water te zijn. Ik voel me dan altijd vrij en het zorgt voor een bepaalde rust. Je zal mij niet snel zien zwemmen in dit water, dat is echt niet mijn ding. Maar ik kan er wel uren naar kijken en intens genieten van het geluid van de zee.

Zelf heb ik helaas geen bootje maar ik heb veel lieve vrienden om mij heen die dat wel hebben. Zo mag ik regelmatig mee varen. Tijdens het varen kom je op de mooiste plekjes. Op plassen, meren maar ook door de grachten van Amsterdam varen, vind ik geweldig! Vanaf het water ziet alles er zo anders uit en is er zoveel meer rust. Rozig maar voldaan na een dag genieten in de zon, met vrienden en heerlijke hapjes en drankjes slaap je ook nog eens superfijn.

Maar ook het strand maakt mij echt gelukkig. Ik ben niet zo goed in het bakken in de zon. Vaak rijd ik met Meg rond een uur of 4 naar het strand. Met een tas gevuld met salades, broodjes, dipjes en een flesje bubbels. Wanneer veel mensen naar huis gaan om te koken strijken wij neer op het zand. Je ziet het rustig worden en de zon steeds meer ondergaan.

Zon, vrienden en hapjes meer heb je toch niet nodig ?!

By Meggie

Wat kan het buitenleven toch lekker zijn, he? Het liefst had ik een grote vrijliggende tuin waar je een ellenlange tafel neer kan zetten met alleen maar eten, bloemen en wijn! Helaas moet ik het nog even zonder dat plaatje doen. Maar dat neemt niet weg dat ik nu niet kan genieten van heerlijk buiten eten!

Mijn ouders en familie hebben mij behoorlijk bourgondisch opgevoed. Wat eten en drinken betreft was nooit iets te gek. Er bleef soms meer over dan we op konden maar iedereen had genoeg te kiezen, je kon van alles proeven en niemand hoefde naar het laatste stukje te staren. Dit heb ik overgenomen en ik kan er dan ook erg van genieten om mijn eten en recepten met anderen te delen. Dus wanneer ik nu een BBQ of picknick organiseer ben ik ook helemaal in mijn nopjes.

Ik vind het leuk om nieuwe hapjes uit te proberen maar grijp ook graag terug naar de old-time favorite’s. Belangrijk is dat je het makkelijk kunt meenemen en daar kunt serveren. Ik heb dan ook een lading aan verschillende maten papierenbakjes, bordjes en bestek. Je kan er maar beter goed op voorbereid zijn en des te makkelijker is het uitdelen van het eten. En het staat net even wat gezelliger ;-).

Het liefst picknick ik ‘s avonds op het strand. Het is heerlijk om van het laatste zonnetje te genieten na een lange werkdag in de hitte. Snel alles in de koeltas en gaan! Even die laatste zonnestraaltjes mee pikken. Laat de zomer maar beginnen!

Hieronder onze 5 ultieme, makkelijke zomerrecepten!

1. Make it easy aardappelsalade
2. Geroosterde aubergine met Saffraanyoghurt
3. Bruschetta Sandwichstyle
4. Pizza met Carpaccio van de BBQ
5. Salad in a Jar

Heb je onze Blog van vorige week al gelezen? Toen dronken we de heerlijkste wijntjes! Kijk snel Wijnproeverij; hoeveel sterren gaven wij?

Geef een reactie