Wijnproeverij; hoeveel sterren gaven wij?

Gisteren mochten wij genieten van een heerlijke wijnproeverij in De Viskeuken. We zijn sowieso dol op wijntjes en kiezen steeds vaker voor een goede wijn. Dat is best nog wel eens een hele opgave! Hoe fijn is het dan als je gepassioneerde uitleg krijgt over de wijn met daarbij suggesties voor gerechten? Inma heeft ons alles verteld over 3 heerlijke rosé wijnen! Benieuwd wat wij er van vonden? We hebben de wijntjes beoordeeld met sterren op een schaal van 5.

Inma verwelkomde ons in de Viskeuken. Ze staat daar elke vrijdag- en zaterdagmiddag om je de lekkerste wijnen te laten proeven. Inma is geboren en opgegroeid in Spanje en heeft de passie voor wijn al vroeg mee gekregen. Dat is te merken! Wat een enthousiasme en vakkundigheid. De wijn krijgt hierdoor veel meer karakter! Na een kort praatje zijn we meteen begonnen met de proeverij en leerde we tijdens het proeven de smaken ontdekken.

Het eerste glas, St. Felix

Deze Zuid Franse wijn is een mondvullende rosé wijn. Een heerlijke wijn voor de mooiste dagen van de lente tot de herfst. De rosé smaakt licht en fris. Het is een makkelijk wijntje.

Aan tafel; zomerse gerechten zoals gegrilde vis, pasta of risotto

By Sonja *****

De eerste wijn was licht van kleur. Dit zou een wijn zijn waar mijn oog meteen op zou vallen. Het sprak mij meteen aan. De smaak was heel toegankelijk. Hiervan zou ik zo een flesje bestellen op een terrasje. Ik vond hem fris, soepel en makkelijk te drinken. Wat een super begin!

By Meggie ****

Het eerste glas was meteen raak! Wat een heerlijk wijntje voor een zomeravond. Super om op een terras te drinken of om ‘s avonds mee te nemen naar het strand om de zonsondergang te bekijken.

Onze tip voor aan tafel Linguine Vongole.

Het tweede glas, Pinot Noir Rosé

Deze rosé komt uit het warmste gedeelte van Duitsland. Inma vertelde ons dat Duitse droge wijnen voor ons vaak al zoetig zijn. De rosé wordt in een gebied gemaakt waar zelfs palmbomen groeien. Het is een sympathieke rosé met aan aromatische smaak.

Aan tafel; roerbakgerechten met schaaldieren, kip van de grill of bbq

By Sonja **

De tweede wijn was donkerder van kleur. Bij het zien van de fles zou ik inderdaad denken dat het een zoete wijn zou zijn. Na het eerste slokje proeven vond ik hem inderdaad wat zoeter. Zo “op de proef” was dit niet mijn favoriet maar ik kan mij voorstellen dat deze wijn heerlijk is bij een BBQ en dat de smaak dan ook weer heel anders zou kunnen zijn.

By Meggie ***

Dit glas is inderdaad best wel zoeter dan je verwacht. Inma vertelde dat je meteen kunt denken aan zoet fruit zoals aardbeien en frambozen. Die smaken omschreven voor mij dit glas. Ik denk dat ik deze rosé heel lekker zou vinden bij een lunch.

Onze tip voor aan tafel Loaded flatbread met kebabspies.

Het derde glas, Enate Rosaso, Cabarnet Sauvigon

Inma omschreef deze wijn als “een witte wijn met een rode ziel”. De rosé ziet er donker uit. Ze vertelde dat veel mensen afhaken bij het zien van een donkere rosé omdat er al snel wordt gedacht dat het een zoete wijn betreft. Het tegendeel is waar! De rosé wordt gemaakt van de rijpste druiven en is daardoor kruidig. Inma noemde het ook wel een verkoelende chill-out lounge rosé.

Aan tafel; gerechten met tomatensaus, tapas, mediterraanse schotels

By Sonja ****

Wat is de kleur prachtig! Zo intens. Een Spaanse wijn vol kracht. De rosé had zelfs een pittige afdronk. Het deed mij denken aan zoethout of venkel. Een mooie wijn voor bij een lekker diner. Dit is echt een intens geniet wijntje.

By Meggie *****

Wat een smaakexplosie geeft deze rosé! Het is zelfs een beetje pittig en prikt in je mond. Deze rosé zou ik zeker willen drinken als luxe aperitief. Het is een wijn waar je de tijd voor wilt nemen. Ik denk meteen aan lange tafels vol eten, gezelligheid en heerlijk weer!

Onze tip voor aan tafel Rijst Melanzane.

Na deze heerlijke 3 roséwijnen mochten wij nog 2 glaasjes wit proeven omdat Meggie heel veel van Pinot Grigio houdt. We besloten om nog een groot glas wijn te bestellen en dit samen met oesters en een schaal vol overheerlijke verse vis te nuttigen. Tenslotte was het ook Sonja haar verjaardag en bleef het uiteindelijk niet bij dit laatste glas….

Wil jij ook een keer de wijntjes proeven van Inma bij de viskeuken? Of gewoon heerlijk eten? Kijk dan op de website van De viskeuken.

Een gedachte over “Wijnproeverij; hoeveel sterren gaven wij?

Geef een reactie