Proost

Dat we van lekker eten houden is wel bekend! Maar bij lekker eten horen ook lekkere drankjes! Ook daar weten wij wel raad mee!

By Sonja

Nu je weet waar je mij ‘s nachts voor wakker kan maken qua eten, heb ik natuurlijk ook favo drankjes! Hier hoef je mij overigens niet voor wakker te maken, hoor!

Door de weeks drink ik eigenlijk alleen maar water, thee en soms een kopje koffie. In het weekend kan ik erg genieten van een alcoholisch drankje. Vaak bestel ik een wijntje. In ben dol op rosé in de zomer en rode wijn in de herfst en de winter. Ik vind dat echt het hoogtepunt van de donkere dagen! Beginnend met de beaujolais in november. Daarna lekker over op de vollere rode wijnen. Gordijnen dicht kaarsjes aan en een prachtig glas goede rode wijn.

Afgelopen jaren ga ik vaak naar Italië op vakantie en nemen we op de terugweg verschillende wijnen mee. Zo heb je het hele jaar het Italië-gevoel een beetje in huis.

Nu de zon weer begint te schijnen heb ik rode wijn ingeruild voor de rosé. Heerlijk op een terrasje aan het water een glaasje!

Naast wijn kan ik ook erg genieten van een Gin Tonic. Maar dan wel met lekkere verse ingrediënten. Zo drink ik hem in de winter graag met sinaasappel, kaneel en steranijs. En in de zomer met aardbeien, blauwe bessen en framboos. Ook dit drankje passen we altijd aan op het seizoen. Zo’n mooi groot Gin glas vind ik ook echt een eye-catcher. Dat maakt het drinken van dit drankje echt tot een speciaal momentje.

By Meggie

Wijntjes! Ik drink ze graag. Lekker bij een kaasplankje, borreltje, etentje. Waar eigenlijk niet bij? De laatste jaren kies ik wel steeds vaker voor een wat beter wijntje op de kaart of in de winkel. Ik drink graag een witte wijn. Het liefst een beetje licht en fris. Daarom is Pinot Grigio mijn favoriet! Steeds vaker staat hij gewoon op de kaart in cafeetjes. Weg met die goedkope aanleng wijntjes! Op festivals heb ik het daarom ook wel zwaar met die zure wijnen. Dan drink ik toch het liefst een Radler of een Jillz.

Ook ben ik dol op wijnproeferijtjes. Al zijn het maar 3 wijnen die je kunt proeven. In de buurt zit een visrestaurantje waar ze dit elke vrijdag en zaterdag doen. Heerlijk om de lekkerste uit te kiezen en om dan vervolgens een heel glas hier van te bestellen. Dat zijn wel geluksmomentjes!

Als ik weet dat ik één drankje kan doen, lust ik ook wel graag een cocktail of een Gin Tonic. Is toch altijd wel een feestelijk gezicht en daarom natuurlijk ook wel heel lekker. Gin drink ik het liefst met wat zoet erbij. Dan is het toch net iets minder bitter. Caipirinha was mijn favoriete cocktail.

Dit weekend hadden we een feestje en heeft André Cardoso mij een tip gegeven voor een cocktail in stijl van de jaren 20. Een Gin Fizz met rozenwater. Nu is dit denk ik mijn favoriet!

Giggle Rose Gin Cocktail

Geef een reactie