Weet jij wat wij het liefste eten?

Dat we van eten houden zal je natuurlijk niet verbazen! Maar waar kun je ons nou echt voor wakker maken ‘s nachts?

By Sonja

Als je mij zou vragen waar je mij ‘s nachts voor wakker mag maken zou het eerste antwoord zijn; doe dat maar niet ;). Ik ben namelijk niet op mijn best als ik net wakker word. Maar er zijn wel dingen die ik echt heel lekker vind. En waar ik denk ik toch voor op zou staan. De Mexicaanse keuken is samen met de Italiaanse keuken echt mijn favoriet.

De nacho’s staan dan met stip bovenaan. Maar dan wel met een verse guacamole, goed gesmolten kaas en een heerlijk topping van tomaat. Ik bestel ze regelmatig maar als je dan een bak krijgt met guacamole uit een potje of een rare kaassaus dan moet ik bijna huilen. Wat is dat dan vies en zonde. Vers en zelfgemaakt heeft dan toch echt mijn voorkeur!

Van de Italiaanse keuken lust ik bijna alles! Pizza, pasta en risotto vind ik echt heerlijk! Mijn favoriete vakantieland is ook Italië. De smaken zijn daar allemaal zo puur. Een tripje naar de (super)markt is echt een uitje voor mij. Ik verheug mij nu al op een bordje truffelrisotto deze zomer.

De Nederlandse keuken is niet zo mijn ding. Aardappelen groente vlees eet ik zelden. Alleen boerenkool vind ik in de winter wel echt heerlijk. Met een scheutje azijn en een lekker stuk worst staat die wel in mijn top 10. Nu het witte goud er weer is eet ik deze ook regelmatig. Aspergers vind ik ook echt genieten! Bereid op de klassieke manier met ham een eitje en gesmolten roomboter.

Quesadilla taart
Nacho schotel
Maxicaanse bowl

By Meggie

Ik ben niet zo een grote eter. Dat weten veel mensen ook wel van mij. Een groot bord eten is dan ook eigenlijk niet erg voor mij weg gelegd. Daarom ben ik ook heel blij dat er de laatste jaren steeds meer proeverijtjes, foodfestivals en foodhallen zijn. Lekker van alles proeven en niet meteen volzitten! Heerlijk en gezellig. Natuurlijk is dat thuis niet elke dag te realiseren. Behalve op zondag met een lekker wijntje erbij. Maar al die smakelijke kleine dingetjes kun je natuurlijk niet bestempelen als je lievelingseten.

Net als Sonja heb ik ook een nacho-verslaving. Als we samen zijn helemaal! Kijken op de kaart of ze nacho’s hebben als we gaan borrelen, is zo’n beetje het eerst wat we doen. We weten inmiddels precies waar we de beste kunnen eten!

Thuis eet ik het liefst Italiaans. Nederlands eten zoals stamppot of gekookte aardappels komt echt nooit uit mijn keuken. Ik vind het maar niks. Het liefst eet ik spaghetti. Met balletjes, koud in saladevorm of zelfs in een broodje! In Italië eet ik het het liefst met vongole. Spaghetti is echt mijn favoriet!

Spaghetti met gehakt en mascarpone
Linguine vongole

Spaghetti met balletjes

Geef een reactie