Tagliatelle met spinazie

Pasta kan altijd! Wij zijn er dol op! Er zijn zoveel verschillende soorten en maten. In Italië hebben we regelmatig voor gigantische schappen gestaan waar we het liefst alles mee naar huis namen! Ook zijn er zoveel heerlijke pasta recepten te bedenken en te maken.

Dit gerecht is er één die we regelmatig maken als er visite komt omdat het makkelijk te maken is voor wat meer personen. Dit gerecht is handig om hem van te voren al klaar te maken, 20 minuutjes voor dat je aan tafel gaat zet je de oven op 200 C. Zo hoef je niet in de keuken te staan als de visite er is.

Benodigdheden (4-5personen)

 • 750 gram diepvries spinazie
 • 2 uien
 • 250 ml kookroom light
 • 125 gram magere spekreepjes
 • 500 gram tagliatelle
 • 250 gram cherrytomaatjes
 • 250 gram geraspte kaas
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout

Aan de slag (30 minuten)

 1. Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.
 2. Bak de spekreepjes in een koekenpan en giet het vet af. Snijd de uien in halve ringen en bak ze mee met de spekjes. Vervolgens doe je de spinazie erbij. Als de spinazie ontdooid is kan er 1/4 van de kaas bij. En vergeet natuurlijk niet een beetje peper en zout toe te voegen.
 3. Giet de tagliatelle af en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Zo plakt de pasta niet aan elkaar. Roer 1/4 van de kaas door de tagliatelle.
 4. Vet de ovenschaal een beetje in met olijfolie dit scheelt na het diner veel schrobwerk. Bouw de ovenschaal op; met een laag tagliatelle, en een laag spinaziemengsel herhaal dit en sluit af met het spinaziemengsel. Giet hier de kookroom overeen. Soms moet je even een beetje prikken met een mes zodat de room goed door de laagjes zakt.
 5. Bedek de top met de overgebleven kaas en leg hier de tomaatjes op.
 6. Zet de ovenschaal op 20 minuutjes in de oven op 200C en je pasta is klaar om opgediend te worden! Wij gokken op lege bordjes!

Buon Appetito!

Probeer ook eens Snelle Ravioli met garnalen.

Volg ons via Instagram. Hier verschijnen dagelijks nieuwe recepten!

2 gedachten over “Tagliatelle met spinazie

Geef een reactie